Kom bij ons langs!

van oosten Zeevishandel delft

Kijk rond in onze winkel

Ontdek ons assortiment

Over Van Oosten voor vis

Dit jaar bestaat onze winkel op de Buitenwatersloot 43 in Delft 60 jaar! De naam Van Oosten is zelfs al sinds 1923 bekend in Delft en generaties lang verbonden met verse Noordzee vis.

Iedere ochtend vroeg gaan we naar Scheveningen om wij zo de hoogst mogelijke kwaliteit en vers mogelijke vis te kunnen kopen. Deze maken we vervolgens zelf schoon.

We nemen de tijd om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren en alle aandacht te geven aan iedere klant. Van het moment dat klanten binnen stappen tot het moment dat ze de deur weer uit gaan. Ook geven we graag klanten tips mee bereiden van producten en vis.

Wie zijn wij?

workshop vis fileren delft

Mijn naam is Wijnand van Oosten jr. Het vak van visdetaillist is mij met de paplepel ingegoten. Als als kind hielp ik mijn vader in de zaak met veel plezier. Sinds 2015 ben ik de eigenaar van Van Oosten Visdetailhandel, welke ik van mijn vader heb overgenomen. Ik heb een koksopleiding afgerond en ervaring opgedaan in diverse restaurants, voordat het begon te kriebelen om de winkel over te nemen. Samen met mijn team bereiden we graag de lekkerste vis en gerechten voor u.

Onze geschiedenis

Cornelis van Oosten (mijn opa ventte zijn vis (met name Haring) met een handkar uit in Delft, in de omgeving van de Rotterdamseweg. In 1925 schafte hij een heuse bakfiets aan. Vier jaar later verhuisde hij van Delft naar Scheveningen, en kon hij naast Haring ook verse vis gaan verkopen. In 1935 trouwde hij en kocht een motor bakfiets. In de Tweede Wereldoorlog werd zijn domicilie een stuk van de Atlanticwal en verhuisde hij met zijn gezin noodgedwongen naar Delft. Opa snorde in die tijd ‘s ochtends met zijn bakfiets naar Scheveningen om vis te halen om die vervolgens in Delft weer te verkopen.

Na de oorlog bleef Cornelis vis venten, terwijl zijn vrouw vanaf 1947 vis verkocht vanuit een winkel in de Kwekerijstraat, waar ze toen woonden met het hele gezin. De oudste zoon jan opende in 1955 een winkel in de Arnoldstraat, de winkel in de kwekerijstraat is toen gesloten. In 1963 verhuisden ze naar de Anthony Duyckstraat, waar Jan tot 2000 vis bleef verkopen.

In 1957 stopte Cornelis om gezondheidsredenen het venten op straat en opende een winkel op de Buitenwatersloot. In 1959 is mijn vader, Wijnand sr in de zaak gekomen (hij was pas 14!), Terwijl hij zich in de avonden verder bekwaamde op de Handels Avondschool. In 1981 trouwde Wijnand en trok zijn vader zich terug uit de winkel.

In 2010 werd mij vader 65 en besloot de verkoop te beperken tot zaterdagochtend. Opvolging van de zaak was op dat moment nog niet in zicht.

Na het afronden van mijn opleiding tot Kok begon uiteindelijk de vis toch weer te ‘kriebelen’ en is op 3 september 2015 de winkel weer volledig open gegaan. Met groot succes, mede dankzij de vele trouwe klanten die na al die jaren onze winkel nog steeds weten te vinden!